De behandeling

Het dagelijks onderhoud van de vacht is een belangrijke taak voor iedere hondenbezitter. U kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Een slecht verzorgde vacht met veel haar gaat vervilten en kan ook niet meer ademen. Maar de goede vachtverzorging is niet alleen belangrijk voor de schoonheid van uw hond; het is vooral ook een zaak van levensbelang.

De hond kan hinder van zijn haar ondervinden. De meeste vachten zijn het resultaat van kunstmatige selectie; het gevolg is dat veel vachten nogal onpraktisch zijn uitgevallen, vooral voor de eigenaar. In onze hondensalon bekijken we grondig hoe uw hond er op zijn voordeligst uitziet en beoordelen wij de vachtstructuur.

De honden komen altijd op afspraak in de hondensalon.

Duidelijke afspraken

Honden worden in model gemaakt volgens de zogeheten rasstandaarden, maar altijd in overleg met de klant. Wij spreken met u van tevoren een tijdstip af waarop u uw hond weer kunt halen. Of u krijgt een telefoontje wanneer uw hond klaar is. Bij het ophalen van de hond kunt u desgewenst direct een nieuwe afspraak maken.

Uw hond kan worden geknipt, geëfileerd, geschoren of geplukt; afhankelijk van de vacht. Een hond met een “knipvacht” wordt eerst ruwweg in model geknipt, waarna hij wordt gewassen en geföhnd. Daarna wordt de hond helemaal netjes in model gemaakt.

Naast de vachtverzorging, biedt hondensalon Ivou ook cosmetische service: nagels knippen, overtollig haar uit de gehoorgang plukken (eventueel de oren reinigen), tandsteen verwijderen (indien de hond dit toestaat) en controle van de anaalklieren. Kortom: in onze hondensalon wordt uw hond helemaal van top tot teen nagekeken.

Tips

  • Laat uw hond van tevoren goed uit; de behandeling zal enige tijd in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zolang moet ophouden.
  • Breng uw hond aan de lijn, ter voorkoming van overlast.
  • Wanneer u uw hond naar de hondensalon brengt, moet u hem enkele uren afstaan. Dit is noch voor u, noch voor uw hond leuk. Maak het afscheid niet te lang; dit maakt de hond alleen maar onzeker.
  • Plukvachten van tevoren niet wassen, de vacht is moeilijk te behandelen na een wasbeurt.
  • Wilt u een medische afwijking, besmettelijke aandoening of loopsheid van tevoren even melden?
  • Brengt u de hond niet met een volle maag.
  • Brengt u uw hond vrij van vlooien, ter voorkoming van overlast voor de andere honden.
behandeling-hondensalon-ivou

hond-behandeling

Honden in droogkast

Behandelruimte hondensalon Ivou